Wednesday, May 30, 2012

SHORT FORM

Assalamualaikum,..
dear blogger,..
hai,.. hari niyh,.. aku nak sory pasal "short form"

so,apa itu short form,..
ringkasan,.. mungkin pada mulanya,.
aku pun suke guna short form,..ringkasan,..terutamanya waktu tulis short message
tapi,.

masalahnya sekarang,. =,='
aku rasa short form dah tak macam short form,.
ringkasan pada aku bahasanya masih boleh difahami contoh
= yg, dlm, bhs, x, ttp
aku pun suka short frm ni,..
senang.
tapi sekarang,..
ok aku rase short form zaman sekarang ni terlebih lebih,..
terlebih,..berlebihan,..melebih2,.. semua,..
rasa dah macam ada bahasa baru,..

fine,..
budak2 zaman sekarang niyh maju,.
bukan macam zaman aku dulu,..bahasa skema jer,.
nak usha awek guna surat,.. xpercaye??
aku ade simpan lagi,.. haha (sengal)
ok,..sambung pasal bahasa zaman moden ni
aku tau,..
zaman sekarang ni zaman atom,.zaman it,.. zaman itu zaman ini,..
bahasa pun macam2,..
tapi setahu aku lah kan,..
bahasa rasmi kita ialah bahasa malaysia,.
paling tidak pun orang akan gunakan loghat je,. yang tu ok lagi,..
ok,..
ni lain,..
kenapa,.. tak percaya??O_O
bace ni,..

ehem2,..
",..ahh,.dax2 cxula uwhh emg cegitowh ekk,.ta payh  nk bajet2 sgt ahh,.. ta payah na tayang2 sgt ahh pangayy semad ko uww,."saia dak cumel,.."

ok2 stop2,..
=,=''
aku tak reti lah nak tulis bahasa budak2 ni,.. leceh nya,..
arghhhh,..

fine,.. sambung balik,.
cuma nak cakap lah,.. kalau ye pun korang nk wat short form,.. (hampir2 tulis shortcut) haha
ok,.kalau ye pun,..
jangan lah sampai korang ringkas-kan sampai orang tak boleh paham,.
ye,.. aku tak paham,..
paham?
kadang2 aku baca short form baru2 ni,..
sedih,
macam dah xcukup huruf pun ada,..
memang lah short form tuh pendek,.. (name pun short form)
tapi,
ni dah macam kehilangan huruf abjad dah ni,..
pening,.. serius pening,.. haduii
apo nak jadi??
seriously,..
it's annoying,.
ni tak tipu tau,..
so korang2,.. janganlah gunakan bahasa short-form yang terlebih lebih tu ye,..
sumpah tak paham,..
haha,..ok lah,..
bye,..

lurve from
~annie~

5 comments:

krunch2sa said...

wani...yg lg annoying gler adalah bile dorg pegi tuka letak abjad yg ntah hape2....sampai tgeliat lidah aq nak menyebutnye =.=

syazwani annie said...

kan,.. naik pening,.. bukan tergeliat lagi,.. dah xtau nk sebut mcm mne,.hahaha,..

syazwani annie said...
This comment has been removed by the author.
drheartymza said...

lagi2 kalau yang post dekat FB ayat shortform yang manje2 . hehe

syazwani annie said...

kan mieza,.. haduii,.. kadang2 nk muntah pown ade,.. (sbb xpaham)